Condiţii de utilizare

Abia aşteptăm oportunitatea de a acţiona ca agentul dumneavoastră de rezervări pentru nevoile dumneavoastră de călătorie. Vă rugăm să citiţi prezenţii Termeni şi Condiţii cu atenţie înainte de a utiliza serviciile şi site-ul ro.airtickets.com Atunci când utilizaţi sau faceţi o rezervare pe site-ul nostru se consideră că aţi acceptat prezenţii Termeni şi Condiţii.

Prezenţii Termeni şi Condiţii („Acordul” sau “Contractul") descriu ce anume aveţi dreptul în mod legal să vă aşteptaţi de la noi atunci când cumpăraţi servicii de călătorie prin noi, în plus faţă de obligaţiile dumneavoastră ca şi client.

 

Termeni şi condiţii

Utilizarea Site-ului

1. Definiţii
2. Rezervare prin site-ul nostru
2.1. Prin rezervarea prin site-ul nostru:
3. Legat de Contract:
3.1. Acordul dvs. cu noi
3.2. Acordul dumneavoastră cu Furnizorul de Călătorii
4. Rezervare
4.1. Preţ
4.2. Taxa de servicii
4.3. Confirmarea rezervării
4.4. Modificări şi anulări
4.4.1. Modificări şi anulări – de către dumneavoastră
4.4.1.1. Rambursare
4.4.1.2. Anularea sau modificarea rezervării zborului
4.4.2. Modificări şi anulări –de către Furnizor
4.4.2.1. Modificări ale programelor de zbor
4.4.3. Anulări de către noi
5. Preţuri şi plăţi
5.1. Preţuri
5.2. Plata
6. Condiţii speciale şi informaţii pentru zboruri
6.1. Preţ
6.2. Rambursări
6.3. Bilete electronice
6.4. Zboruri cu linii aeriene low cost
6.5. Bagaje
6.6. Minori neînsoţiţi
7. Cerinţe referitoare la paşaport, vize şi sănătate
8. Despăgubire
9. Drept de autor, marcă comercială, software-uri pe prezentul site
10. Link-uri către site-uri terţe
11. Garanţii, declinări ale răspunderii şi limitarea răspunderii
12. Legea aplicabilă
13. Corespondenţă
13.1. Reclamații
14. Alţi termeni şi condiţii
14.1. Întregul Acord şi clauza de separabilitate
14.2. Modificările Termenilor şi Condiţiilor Generale

 

Utilizarea Site-ului

Ca o condiţie a utilizării de către dumneavoastră a acestui Site, garantaţi că (i) aveţi cel puţin 18 ani; (ii) deţineţi autoritatea legală de a crea o obligaţie legală contractuală; (iii) veţi utiliza prezentul Site în conformitate cu prezenţii Termeni şi Condiţii; (iv) veţi utiliza prezentul Site doar pentru a face rezervări legitime pentru dumneavoastră sau pentru o altă persoană pentru care sunteţi autorizat să acţionaţi în mod legal; (v) veţi informa aceste alte persoane despre Termenii şi Condiţiile care se aplică rezervărilor pe care le-aţi făcut în numele lor, inclusiv toate regulile şi restricţiile aplicabile acestora; (vi) toate informaţiile furnizate de dumneavoastră pe prezentul Site sunt adevărate, corecte, actuale şi complete, şi (vii) dacă aveţi cont pe prezentul site, veţi proteja informaţiile referitoare la contul dumneavoastră şi veţi supraveghea şi veţi fi complet responsabil pentru orice utilizare a contului dumneavoastră de dumneavoastră şi oricine altcineva. Păstrăm dreptul la latitudinea noastră exclusivă de a refuza accesul oricui la prezentul Site şi serviciile pe care le oferim, în orice moment şi din orice motiv, inclusiv, dar fără a se limita la, încălcarea prezenţilor Termeni şi Condiţii.

 

1.  Definiţii

Termenii „noi" şi „nostru" se referă la Tripsta S.A, una dintre cele mai mari agenţii de călătorie online din Europa care gestionează un portofoliu extins de site-uri de călătorii care operează sub denumirea de marcă „Tripsta”. Detaliile noastre de contact se pot găsi la finalul acestor Termeni (vă rugăm să consultaţi mai jos secţiunea „Corespondenţa”).
Puteți verifica detaliile de contact precum și programul nostru pe site-ul nostru, la categoria Contact.

Termenul „dumneavoastră" şi „a/al/ai/ale dumneavoastră" se referă la clientul care vizitează site-ul nostru, care face o rezervare prin noi sau care foloseşte altfel serviciile noastre.

Mai mult, în scopurile prezenţilor termeni şi condiţii, următoarele cuvinte sau expresii au înţelesul de mai jos, cu excepţia cazului în care contextul indică în mod clar altfel:

„Rezervare”: orice comandă de produse sau servicii pe care o faceţi pe Site-ul nostru care este confirmată sau acceptată de noi. Acceptarea se va face de noi (şi un contract încheiat) atunci când am primit plata integrală de la dumneavoastră şi am trimis un email de confirmare (fie de la noi fie de la Furnizorul de Călătorii relevant).

„Agent de Rezervări” sau „Agent de Călătorii”: Agenţia de călătorii online care gestionează şi operează site-ul ro.airtickets.com, care în cursul activităţii sale furnizează consultanţă şi informaţii şi acţionează ca intermediar în procesul realizării acordurilor în domeniul călătoriilor. Noi, în calitate de Agent de Călătorii, şi Site-ul nostru acţionăm ca şi interfaţă în tranzacţiile implicate cu Furnizorul de Călătorii.

„Client”: Persoana care face o Rezervare sau persoana în numele căreia serviciile furnizate de noi au fost convenite şi care a acceptat această condiţie.

„Serviciu(ii)”: un serviciu oferit de site-ul nostru, cum ar fi o rezervare de servicii de transport.

„Taxa de servicii”: înseamnă partea din costul dumneavoastră total aferent serviciului care vă este furnizat în numele nostru după cum se indică în pagina de confirmare şi email care acoperă serviciile furnizate de noi.

„Furnizor(i) de Călătorii” sau „Furnizor(i)”: Linia aeriană şi/sau orice alt furnizor de produse şi/sau servicii în domeniul călătoriei, cu care Clientul încheie un acord şi care, cu respectarea adecvată a termenilor şi condiţiilor aplicabile, este responsabil pentru îndeplinirea serviciului.

“Site-ul”: înseamnă site-ul http://ro.airtickets.com.

 

2. Rezervare prin site-ul nostru

2.1. Prin rezervarea prin site-ul nostru:

  • Sunteţi de acord să fiţi obligat de termenii prezentului Contract şi orice termeni şi condiţii suplimentare ale oricărui Furnizor care sunt aplicabile aranjamentelor dumneavoastră de rezervare, călătorie, sau utilizării oricărui conţinut de pe site. Sunteţi de acord în numele dumneavoastră şi celor pe care îi reprezentaţi să respectaţi toţi aceşti termeni şi condiţii, inclusiv plata tuturor sumelor la scadenţă.
  • Sunteți de acord ca, în nicio situație, compensațiile plătite de noi să nu depășească prețul de achiziție a biletului dvs. după deducerea valorii echivalente taxei pentru serviciu.
  • Sunteți de acord ca, pentru orice problemă cu care vă confruntați în legătură cu rezervarea la momentul când vă aflați la aeroport, înainte de a lua orice măsuri, aveți obligația de a ne contacta pe noi pentru asistență. Orice soluție pe care v-o oferim trebuie respectată și orice deviere de la aceasta este permisă doar cu acordul nostru explicit.
  • Sunteţi de acord că orice încălcare a oricăror asemenea termeni şi condiţii poate avea drept consecinţă (a) anularea rezervării sau achiziţiei dumneavoastră, (b) pierderea de către dumneavoastră a oricăror sume achitate pentru rezervare sau achiziţie, (c) refuzul accesului la produsul sau serviciul de călătorie aplicabil, şi (d) dreptul nostru de a vă debita contul pentru orice costuri pe care le suportăm ca urmare a respectivei încălcări.
  • Declaraţi şi garantaţi că (a) aveţi vârsta suficientă pentru a utiliza serviciile noastre şi site-ul şi puteţi crea obligaţii legale contractuale în legătură cu utilizarea dvs., (b) sunteţi autorizat în mod legal să acţionaţi pentru sau în numele oricăror persoane incluse într-o rezervare şi acceptaţi prezenţii Termeni şi Condiţii în numele acestora, şi (c) informaţiile furnizate de dumneavoastră sunt adevărate şi corecte.
  • Sunteţi responsabil pentru informarea acestor alte persoane în legătură cu toţi termenii şi condiţiile aplicabile aranjamentelor lor de călătorie. Înţelegeţi că sunteţi responsabili financiar pentru orice utilizare a serviciilor sau site-ului nostru de dumneavoastră şi cei care vă folosesc numele sau contul.
  • Sunteţi responsabil pentru activităţile dumneavoastră pe Site (financiare sau de altă natură), inclusiv eventuala utilizare a numelui de utilizator şi parolei dumneavoastră.

 

3. Legat de Contract:

3.1. Acordul dvs. cu noi

Vindem o varietate de produse şi servicii de călătorie de la diferiţi Furnizori de Călătorii. Noi, în calitate de Agent de Rezervări / de Călătorii, acţionăm ca intermediar pentru produse şi servicii care nu sunt furnizate direct de noi. Nu suntem co-vânzător al acestor produse şi servicii. Atunci când faceţi o rezervare prin intermediul site-ului nostru, veţi încheia un contract separat cu aceşti Furnizori de Călătorii în legătură cu aceste produse şi servicii. Prin urmare nu suntem parte la relaţia contractuală în legătură cu produsele şi serviciile pe care le comandaţi pe site-ul nostru, cu excepţia cazului în care se prevede altfel în mod expres în prezenţii Termeni şi Condiţii.

 Orice întrebări sau preocupări referitoare la produs ar trebui adresate Furnizorului de Călătorii. Nu ne asumăm nicio răspundere pentru produsele şi serviciile de călătorie furnizate de Furnizorul de Călătorii şi nu facem niciun fel de declaraţii sau garanţii (explicite sau implicite) referitoare la caracterul adecvat sau calitatea produselor şi serviciilor de călătorie descrise pe site.

 

3.2. Acordul dumneavoastră cu Furnizorul de Călătorii

Pentru toate produsele sau serviciile rezervate prin intermediul site-ului nostru, termenii şi condiţiile Furnizorului de Călătorii (inclusiv regulile privind biletele de avion) se vor aplica în plus faţă de cele menţionate în prezenţii Termeni şi Condiţii. Termenii şi condiţiile Furnizorului de Călătorii pot include prevederi referitoare la proceduri de plată, culpă, răspundere, anulări, modificări ale rezervărilor şi rambursări (dacă este disponibil) şi orice alte restricţii, prin urmare vi se recomandă să citiţi respectivii termeni cu atenţie. Sunteţi responsabil pentru respectarea condiţiilor oricărei linii aeriene sau altui Furnizor de Călătorii referitor la orele pentru check-in, reconfirmarea zborurilor sau alte aspecte. Anumite rute pot necesita un bilet dus-întors, în funcție de naționalitatea pasagerului sau de restricțiile politicii companiei aeriene. Din acest motiv, vă rugăm să vă adresaţi Furnizorului dumneavoastră de Călătorii specific pentru detalii complete referitoare la termenii şi condiţiile aplicabile.

 

4. Rezervare

4.1. Preţ

Preţurile sunt confirmate la finalul rezervării atunci când daţi click pe „Cumpăraţi acum", „Faceţi rezervarea" sau similar, în funcţie de produsul cumpărat.

 

4.2. Taxa de servicii

Prin utilizarea Site-ului nostru pentru a rezerva produse şi/sau servicii, ne autorizaţi să acţionăm ca reprezentant al dumneavoastră în timpul procesului de rezervare a produselor şi/sau serviciilor de la Furnizorul de Călătorii selectat şi să efectuăm plata acestor produse sau servicii în numele şi pe seama dumneavoastră, conform solicitării. În consecinţă, vă vom percepe o taxă de servicii în funcţie de produsul pe care îl rezervaţi. Orice taxă percepută va fi afişată înainte să confirmaţi rezervarea.

 

4.3. Confirmarea rezervării

După ce finalizaţi rezervarea, veţi primi un email de confirmare cu un număr de rezervare. Acesta este momentul în care contractul dumneavoastră referitor la produsele şi serviciile comandate va fi creat. Acest email de confirmare va furniza toate detaliile rezervării dumneavoastră. Apoi, vom verifica dacă rezervarea dumneavoastră a fost înregistrată corect în sistemul de rezervări al liniei aeriene sau Furnizorului de Călătorii şi dacă plata dumneavoastră poate fi prelucrată corect.

Pentru rezervarea zborului, obligaţia noastră de a emite biletul va fi sub rezerva primirii plăţii de la dumneavoastră în fonduri disponibile.

Referitor la opţiunile de „solicitări speciale" referitoare la orice produs (de ex. mese, facilităţi pentru persoanele cu dizabilități, locuri pentru copii etc.), nu garantăm niciun fel de asemenea solicitări dar le vom transmite la Furnizorul de Călătorii. Este răspunderea dumneavoastră să confirmaţi cu Furnizorul de Călătorii dacă aceste solicitări speciale pot fi îndeplinite.

 

4.4. Modificări şi anulări

4.4.1. Modificări şi anulări – de către dumneavoastră

Politica de returnare a produselor

Conform OG 34/2014, Articolul 3, alin (3), punctul j, ro.airtickets.com nu are o politica de returnare a produselor.

Capacitatea dumneavoastră de a anula sau modifica un produs sau serviciu de călătorie rezervat şi metoda de a face acest lucru vor depinde de regulile specifice ale liniei aeriene referitoare la bilete sau alţi termeni şi condiţii ale Furnizorului de Călătorii. Prin urmare, se poate să nu fie posibilă anularea sau modificarea produselor sau serviciilor comandate, sau pot exista cerinţe specifice pe care va trebui să le îndepliniţi.

Deşi informaţiile referitoare la capacitatea dumneavoastră de a vă anula sau modifica rezervarea sunt disponibile online în timpul procesului de rezervare şi menţionate în email-ul dumneavoastră de confirmare, aveţi răspunderea de a vă familiariza cu termenii şi condiţiile specifice ale Furnizorului în caz de anulări şi modificări întrucât se consideră că le-aţi citit şi acceptat la momentul plasării rezervării.

Puteți depune cererea de modificare și/sau anulare aici. După aceasta veţi primi un email prin care veţi fi solicitat să ne confirmaţi pentru a vă prelucra solicitarea. Dacă, din orice motiv, nu primiţi mesajul, sunteţi singurul responsabil pentru a ne contacta pentru a stabili că solicitarea dumneavoastră este primită şi prelucrată. Nu sunteţi responsabil dacă, din orice motive tehnice, procesul de comunicare nu este realizat.

Modificările  detaliilor referitoare la nume nu sunt permise de multe linii aeriene şi alţi Furnizori. Deşi vom depune eforturi pentru a face respectiva modificare dacă este necesar, vă rugăm să ţineţi cont de faptul că majoritatea lunilor aeriene şi Furnizorilor tratează o modificare de nume ca anulare, la care s-ar aplica condiţiile şi taxele standard.

În cazul în care faceţi orice schimbare a rezervării dumneavoastră (anulare sau modificare), în plus faţă de termenii şi condiţiile Furnizorului(lor) dumneavoastră, taxele noastre standard se vor aplica după cum poate fi subliniat în confirmarea dumneavoastră cu privire la rezervare. Aceste taxe acoperă costurile de administrare suportate de noi şi nu includ niciun fel de taxe impuse direct de Furnizorul de Călătorii.

 

4.4.1.1. Rambursare

Dacă vă anulaţi rezervarea, puteţi avea dreptul la o rambursare  parţială. În plus faţă de termenii şi condiţiile în caz de anulare ale Furnizorului(lor) dumneavoastră, taxele noastre standard se vor aplica după cum se poate menţiona pe chitanţa dumneavoastră sau confirmarea rezervării.

Partea rambursabilă din preţul dumneavoastră de achiziţie (dacă există) vă va fi rambursat de îndată ce am primit fondurile de la Furnizor(i). În măsura în care Furnizorul ne rambursează, vă vom face această rambursare. Nu suntem responsabili pentru nerambursarea de către un Furnizor.

Dacă motivul anulării dumneavoastră este acoperit de termenii poliţei dumneavoastră de asigurare a călătoriei, puteţi cere înapoi taxele de anulare prin asiguratorul dumneavoastră. Acelaşi lucru se aplică în cazul în care aţi achiziţionat serviciul nostru de Protecție împotriva anulării călătoriei; dacă motivul anulării dumneavoastră este acoperit de termenii Politicii noastre privind Protecție împotriva anulării călătoriei, acest lucru vă poate da dreptul dumneavoastră sau familiei dumneavoastră directe (în funcţie de caz) la rambursarea taxelor dumneavoastră de anulare.

Dacă doriţi să anulaţi sau să vă modificaţi rezervarea, taxa noastră de servicii precum şi taxa pentru cardul de credit percepută la momentul rezervării nu vor fi rambursabile.

Dacă aveţi o rezervare pentru oricare dintre produsele sau serviciile noastre, inclusiv zboruri dar nu vă prezentaţi pentru check-in sau nu vă folosiţi de respectivul produs sau serviciu („neprezentare”), nu veţi avea dreptul la nicio rambursare. Sub rezerva politicii privind linia aeriană relevantă, puteţi, totuşi, să aveţi dreptul la o rambursare a oricărei taxe de îmbarcare pe care este posibil să o fi achitat pentru zbor (excluzând zborurile low cost).

 

4.4.1.2. Anularea sau modificarea rezervării zborului

Referitor la rezervările zborului, vă rugăm să ţineţi cont că în unele cazuri, companiile aeriene pot percepe taxe suplimentare în cazul anulării sau modificării rezervării. Va trebui să achitaţi aceste taxe sau costuri suplimentare în plus faţă de taxele noastre menţionate în factura dumneavoastră sau în confirmarea rezervării.

Termenii anulării şi modificării pentru zborurile low cost sunt termenii aplicabili ai liniei aeriene. Ar trebui să contactaţi linia aeriană în mod direct pentru a anula sau pentru a face modificări ale zborurilor low cost. De obicei biletele pentru zborurile low cost sunt nerambursabile. Dacă decideţi să vă anulaţi zborul low cost, taxa noastră de servicii şi orice taxe de modificare nu sunt rambursabile. Dacă motivul anulării dumneavoastră este acoperit de termenii oricărei poliţe de asigurare pe care aţi achiziţionat-o, puteţi cere înapoi de la asiguratori costul oricăror bilete sau taxe de anulare aplicabile nerambursate.

Vă rugăm să ţineţi cont de faptul că zborurile trebuie luate în ordinea în care apar pe confirmarea rezervării sau biletul dumneavoastră electronic. Dacă planificaţi să renunţaţi la un zbor rezervat, vă rugăm să contactaţi linia aeriană cât mai curând pentru a vă discuta opţiunile. Dacă nu efectuaţi check-in-ul la timp pentru o rezervare confirmată, linia aeriană vă poate înregistra ca ‘neprezentat’, ceea ce ar putea da naştere la taxe suplimentare şi/sau anularea întregului dumneavoastră itinerar de zbor şi/sau anularea biletului dumneavoastră.

Dacă doriţi să vă anulaţi rezervarea deoarece nu puteţi respecta cerinţele referitoare la paşaport, viză şi alte cerinţe referitoare la emigrare aplicabile itinerariului dumneavoastră, se vor aplica termenii şi condiţiile liniei aeriene şi nu acceptăm nicio răspundere pentru niciun fel de taxe suportate.

 

4.4.2. Modificări şi anulări –de către Furnizor

Contractul dumneavoastră cu Furnizorii dumneavoastră le poate permite acestora să anuleze sau să modifice rezervările. Vom depune eforturi pentru a vă notifica imediat referitor la orice modificări semnificative de îndată ce aflăm de această modificare dacă este timp până la plecare, dar nu acceptăm nicio răspundere pentru niciun fel de modificări sau costuri suportate care pot rezulta. Sub rezerva termenilor şi condiţiilor Furnizorului, veţi putea alege apoi să acceptaţi modificarea aranjamentelor, să acceptaţi o ofertă de aranjamente alternative de călătorie dacă Furnizorul pune una la dispoziţie sau să anulaţi aranjamentele dumneavoastră rezervate şi să primiţi orice rambursări aplicabile. Nu garantăm că se vor aplica orice rambursări.

Aplicația noastră 'Best Price Mix' oferă combinația cea mai ieftină de zbor, astfel încât este posibil să primiți numere diferite de bilete pentru companii aeriene diferite pentru fiecare rută a deplasării. Vă rugăm să țineți cont că pentru fiecare bilet în parte se aplică termenii şi condițiile companiei aeriene specificate.

 

4.4.2.1. Modificări ale programelor de zbor

Timpii de zbor indicaţi în confirmarea rezervării dumneavoastră se pot modifica între data rezervării şi data la care călătoriţi efectiv. În caz de re-programare a  orei de zbor, dacă ne daţi informaţii de contact, ne vom strădui să vă notificăm referitor la orice asemenea modificări. Cu toate acestea, dumneavoastră aveţi răspunderea de a verifica la linia aeriană dacă zborul (şi orice zboruri către destinaţia următoare) pe care l-aţi confirmat se va efectua conform rezervării. Recomandăm insistent să contactaţi linia aeriană cu cel puţin 72 de ore înainte de plecarea programată a fiecărui zbor pentru a face acest lucru. Vă rugăm să ţineţi cont că pentru unele linii aeriene este obligatoriu să confirmaţi la acestea intenţia dumneavoastră de a călători. Nu avem control asupra modificărilor de program ale liniilor aeriene şi nu acceptăm nicio răspundere pentru costuri care pot rezulta ca urmare a acestor modificări.

 

4.4.3. Anulări de către noi

În caz de eroare evidentă (inclusiv orice eroare în ceea ce priveşte înregistrarea datelor, eroare de calcul sau eroare de redactare) care are drept consecinţă afişarea unui preţ care a fost afişat evident din greşeală, ne rezervăm dreptul de a vă anula rezervarea chiar dacă a fost confirmată automat de noi. Veţi fi informat de acest lucru cât mai curând posibil, pentru a vă permite să faceţi o rezervare la preţul corect, dacă doriţi. În orice caz, nu veţi avea dreptul să pretindeţi despăgubiri de la noi pe motive de anulare sau costuri aferente, dacă există, care au fost suportate din cauza unei rezervări eronate care a fost anulată.

În anumite circumstanţe, şi în plus faţă de informaţiile referitoare la facturare şi plată pe care le furnizaţi, vă putem solicita să prezentaţi o dovadă a identităţii dumneavoastră. Acest lucru poate fi solicitat la momentul rezervării, în timpul procesării plăţii sau în orice alt moment ulterior. Ne rezervăm dreptul de a anula rezervarea dacă nu furnizaţi această dovadă de identitate atunci când sunteţi solicitat, fără nicio răspundere.

De asemenea, ne rezervăm dreptul de a vă anula rezervarea în orice moment din motive de securitate sau pentru protecţie împotriva fraudelor. Aceasta se datorează în general proceselor noastre de protecţie a securităţii şi detectare a fraudelor care raportează o problemă referitoare la cardul de plată prezentat, adresa de e-mail utilizată pentru rezervare etc. În astfel de circumstanțe vă putem anula rezervarea fără niciun fel de obligație. Un email de informare cu privire la anulare va fi trimis la adresa de email pe care ați furnizat-o la momentul rezervării.

 

5. Preţuri şi plăţi

5.1. Preţuri

Tripsta S.A., societatea care administrează şi operează site-ul ro.airtickets.com are sediul în Grecia. Prin urmare, toate tarifele sunt în Euro.

În ultima etapă a procedurii de rezervare, şi înainte de cumpărare, este indicată suma totală care va fi percepută în Euro.

Suma încasată de pe cardul dumneavoastră poate diferi de suma menţionată ca fiind plătibilă pe site-ul nostru, deoarece depinde de orice tarife sau taxe pe care emitentul cardului dumneavoastră (şi/sau furnizorul cardului) le-a aplicat pentru a procesa tranzacţia.

Nu vom fi responsabili pentru niciun fel de taxe legate de cursuri de schimb fluctuante şi speze stabilite de banca dumneavoastră şi nici pentru orice altă taxă suplimentară pentru tranzacţii valutare care vi se percepe de emitentul cardului dumneavoastră, în cazul în care Euro nu este moneda în care vă facturează emitentul cardului dumneavoastră de credit.

 

5.2. Plata

Plata se poate face prin metodele de plată enumerate pe site-ul nostru. Nu se acceptă alte metode de plată decât cele menţionate pe site şi nu se acceptă nicio răspundere pentru numerar sau cecuri trimise prin poştă.

Vă rugăm să rețineți că există posibilitatea unor taxe suplimentare pentru plata cu cardul de credit. Aceste taxe vor fi afișate înaintea încheierii rezervării, în momentul alegerii modalității de plată.

Pe site-ul ro.airtickets.com  sunt acceptate plăți prin transfer bancar sau carduri de credit sau debit (Visa, Mastercard, Maestro, American Express, Diners Club).

Atunci când faceţi o rezervare pe site-ul nostru, va trebui să ne furnizaţi detaliile referitoare la cardul de credit sau debit pentru a acoperi costul integral al rezervării dumneavoastră. Putem fi solicitaţi să transmitem detaliile referitoare la cardul dumneavoastră Furnizorului de Călătorii relevant pentru efectuarea rezervării. Puteţi avea taxe multiple pentru serviciul de călătorie care să se ridice în total la suma menţionată pentru rezervarea dumneavoastră.

Ne autorizaţi pe noi sau un terţ autorizat să încasăm întreaga plată a sumei totale a achiziţiei dumneavoastră. Atunci când achitaţi cu cardul de credit, plata pentru zborurile dumneavoastră se poate încasa direct de linia aeriană.

Vă rugăm să ţineţi cont că vi se poate solicita să prezentaţi cardul de plăţi la momentul check-in-ului pentru a furniza confirmarea utilizării autorizate a cardului sau pentru a garanta orice taxe suplimentare.

Dacă sunt orice probleme legate de plata dumneavoastră, vă vom contacta în 48 de ore (sau în 24 de ore dacă călătoriţi în 48 de ore).

Dacă plata se face prin depozit bancar, trebuie să furnizaţi pe email (sau fax?) confirmarea plăţii în termen de 24 de ore în caz contrar rezervarea este anulată automat.

Nu vom fi responsabili pentru nicio majorare ulterioară a preţului ca urmare a neachitării plăţii. Orice majorare de preţ trebuie să se achite de Client înainte de confirmarea rezervării.

Nu suntem obligaţi să emitem niciun fel de bilete, confirmări, vouchere sau alte documente de călătorie înainte de finalizarea procesului plăţii şi înainte ca noi să primim plata. Cu toate acestea, în toate cazurile Clientul rămâne responsabil pentru plata sumelor integrale pentru serviciile comandate.

Dacă plata este procesată cu un card de credit al unui terţ, putem solicita autorizarea scrisă furnizată de deţinătorul cardului. Noi sau Furnizorul de Călătorii ne rezervăm dreptul de a furniza doar bilete electronice, confirmări, vouchere electronice sau alte documente de călătorie la adresa dumneavoastră de facturare unde se va achita cu cardul de credit sau la adresa de email atunci când acest lucru este solicitat de emitentul cardului de credit. Toate adresele de email utilizate trebuie să fie valabile la momentul rezervării.

Procesatorul plăților efectuate prin site-ul ro.airtickets.com este Eurobank.

După finalizarea plății și confirmarea rezervării, veți primi de la airtickets toate documentele fiscale necesare (chitanță, factură) prin e-mail, la adresa de e-mail pe care ați indicat-o în timpul efectuării rezervării.

În cazul în care aţi solicitat emiterea unei facturi/chitanţe, vă rugăm să acordaţi o atenție deosebită atunci când introduceţi datele în domeniile relevante. Orice cerere de modificare a detaliilor introduse greşit într-o factură deja emisă, va suporta o cheltuială de 45 lei.

 

6. Condiţii speciale şi informaţii pentru zboruri

6.1. Preţ

Asemenea taxe, cum sunt taxele pentru servicii, nu sunt incluse în prețul biletului și se adaugă în timpul procesului de rezervare. Cu toate acestea, în diverse etape ale procedurii de rezervare se indică o defalcare a biletelor, taxelor, suprataxelor şi taxelor suplimentare şi preţul total al biletului. În etapa finală înainte de validarea rezervării, se va afişa o prezentare cu preţul total. Dacă daţi click înseamnă că sunteţi de acord cu preţul şi achiziţia. Veţi primi apoi e-mail-ul de confirmare a rezervării unde este indicat preţul.

 

6.2. Rambursări

În unele cazuri, când nu puteţi zbura, sub rezerva termenilor şi condiţiilor liniei aeriene, puteţi fi eligibili pentru pretinderea unei părţi din suma care vi s-a perceput la momentul achiziţiei. Majoritatea liniilor aeriene rambursează taxele, onorariile, tarifele şi suprataxele (TOT) impuse pasagerilor de aeroporturi şi autorităţi guvernamentale dacă nu se foloseşte biletul, deoarece aceste TOT sunt plătibile aeroporturilor sau guvernelor doar dacă pasagerul călătoreşte efectiv. Alte TOT (de exemplu costuri cu combustibilul sau taxe de rezervare) nu sunt rambursate cu excepţia cazului în care se achiziţionează un bilet cu un cost flexibil. Majoritatea liniilor aeriene solicită o taxă de administrare pentru rambursarea TOT.

Dacă doriți să depuneți o cerere pentru o sumă potențial rambursabilă, vă rugăm să ne trimiteți o autorizație în scris aici. Prin aceasta ne autorizaţi să îndeplinim toate activităţile necesare în vederea obţinerii acestei rambursări. Sunteţi de acord că aveţi 12 luni de la data zborului programat pentru a ne scrie şi a ne solicita o rambursare după care sunteţi de acord să renunţaţi la orice drept de a solicita rambursări.

Vă rugăm să ţineţi cont că în cazul biletelor emise direct de linia aeriană sau în cazul în care plata pentru zbor a fost încasată direct de linia aeriană, puteţi fi instruiţi să faceţi o solicitare de rambursare direct la linia aeriană respectivă.

Vă rugăm să ţineţi cont că rambursările pot fi procesate doar în forma de plată utilizată la momentul rezervării şi că toate rambursările sunt supuse politicii relevante a liniei aeriene şi taxei noastre pentru serviciul de rambursare. Prin prezenta ne autorizaţi să deducem taxa aplicabilă pentru serviciul de rambursare din suma rambursării plătibile dumneavoastră.

În cazul unei rambursări către dumneavoastră după deducerile de mai sus, sumele relevante se vor transfera înapoi de partea care a încasat plata iniţială către cardul de plată utilizat pentru a face rezervarea iniţială.

Orice taxe de servicii aplicate nu vor fi eligibile pentru rambursare.

Clienţii ar trebui să ţină cont că rambursarea rezervărilor pentru zboruri poate dura până la 6 luni.

Rambursările vi se vor achita de îndată ce am primit fondurile înapoi de la linia aeriană. Nu suntem responsabili pentru nerambursarea de către linia aeriană.

 

6.3. Bilete electronice

Toate biletele vândute pe site-ul nostru sunt bilete electronice, care este un mod de a rezerva zboruri care consumă mai puţină hârtie. De îndată ce aţi făcut rezervarea, acesta este stocat electronic în sistemul de rezervări al liniei aeriene. Vă vom trimite un email de confirmare a rezervării iar apoi va urma un bilet electronic separat.

Este important ca Clientul să primească atât o confirmare a rezervării cât şi un bilet electronic, ulterior, pentru fiecare rezervare. Întrucât puteţi fi solicitat să prezentaţi numărul rezervării şi/sau email-ul de confirmare liniei aeriene ca dovadă a rezervării, vă recomandăm să luaţi cu dumneavoastră atât confirmarea rezervării cât şi biletul electronic. Nu putem fi traşi la răspundere pentru nerespectarea acestor reguli şi regulamente şi vă recomandăm insistent să verificaţi aceste detalii la linia dumneavoastră aeriană înainte de călătorie.

Trebuie să vă prezentaţi biletul electronic la check-in pentru zborul dumneavoastră. Dacă nu aţi primit biletul electronic în termen de 48 de ore, trebuie să ne contactaţi pe email.

Ne bazăm că informaţiile  pe care le furnizaţi sunt corecte şi prin urmare nu putem fi traşi la răspundere dacă biletul dumneavoastră electronic nu ajunge din cauza unei adrese de email incorecte sau setărilor dumneavoastră pentru email-uri junk. Trebuie să ne notificaţi imediat dacă vă schimbaţi adresa de email sau numărul de telefon de contact.

În plus, vă rugăm să verificaţi daca numele de pe paşaportul dumneavoastră se potriveşte cu numele de pe biletul dumneavoastră şi/sau confirmarea rezervării. Dumneavoastră aveţi răspunderea de a verifica dacă toate informaţiile corecte au fost înregistrate în rezervare inclusiv, dar fără a se limita la, numele corecte ale pasagerilor, zboruri, date şi itinerariul călătoriei. Dacă oricare dintre acestea este incorect, aveţi responsabilitatea de a ne notifica imediat. Se va oferi toată asistenţa posibilă pentru rectificarea oricăror erori, dar cu toate acestea se pot suporta costuri atât de noi cât şi de linia aeriană pe care va trebui să le achitaţi.

Vă informăm că liniile aeriene au propriile reguli şi regulamente referitoare la emiterea biletelor electronice.  Nu putem fi traşi la răspundere pentru nerespectarea acestor reguli şi regulamente şi recomandăm insistent să verificaţi aceste detalii cu linia dumneavoastră aeriană înainte de călătorie.

În cazuri excepţionale datorate restricţiilor referitoare la emiterea biletelor dincolo de controlul nostru, este posibil să nu putem transmite informaţii despre rezervările confirmate liniei aeriene pentru a-i da posibilitatea să facă rezervarea. Dacă se întâmplă acest lucru vom încerca să vă notificăm în termen de 48 de ore de la confirmare şi să organizăm o rambursare sau să găsim altă alternativă. Dacă alegeţi o alternativă care este mai scumpă decât rezervarea iniţială, veţi fi responsabili pentru achitarea diferenţei.

 

6.4. Zboruri cu linii aeriene low cost

În cazul în care liniile aeriene low-cost sunt incluse în căutarea dumneavoastră de zboruri, vom căuta în baza de date a liniilor aeriene low-cost iar apoi dacă alegeţi să cumpăraţi, vom prelucra rezervarea în numele dumneavoastră. Contractul dumneavoastră va fi cu linia aeriană low-cost relevantă şi veţi fi supus de asemenea termenilor şi condiţiilor lor.

Vă rugăm să ţineţi cont că puteţi primi un email de confirmare precum şi biletul electronic direct de la linia aeriană low-cost în email-uri separate.

Liniile aeriene low cost pot de asemenea percepe taxe suplimentare pentru bagaje verificate, check-in la aeroport, locuri preferate, divertisment la bord (dacă este disponibil), mâncare, băuturi şi gustări etc. Orice taxe pentru aceste servicii suplimentare nu sunt incluse în preţul biletului dumneavoastră de zbor cu excepţia cazului în care se prevede altfel. Detalii complete referitoare la aceste taxe pot să nu fie întotdeauna disponibile atunci când faceţi rezervarea. Din acest motiv, trebuie să verificaţi cantitatea de bagaje permisă etc vizitând site-ul liniei aeriene. Nu suntem responsabili pentru niciun fel de costuri suplimentare suportate şi vă sfătuim să contactaţi linia aeriană relevantă pentru a adăuga orice servicii suplimentare şi a verifica taxele.

 

6.5. Bagaje

Cantitatea de bagaje permisă şi politicile diferă în funcţie de linia aeriană. Din acest motiv, ar trebui să verificaţi politica referitoare la bagaje în mod direct la linia aeriană cu care zburaţi. Pentru a afla dacă zborul dumneavoastră rezervat include bagaje, verificaţi informaţiile referitoare la zbor în email-ul pe care l-aţi primit după rezervare.

De asemenea vă rugăm să ţineţi cont de următoarele:

i) Liniile aeriene cum ar fi Easyjet, Ryan Air, Wizz Air sunt considerate Companii Low-Cost iar bagajele verificate nu sunt incluse în rezervarea zborului. Vă recomandăm să adăugaţi bagajele online înainte de călătorie, deoarece unele linii aeriene percep taxe suplimentare pentru adaosul de bagaje la aeroport. Veţi avea nevoie de numărul de referinţă a rezervării al liniei aeriene şi adresa de email utilizată pentru a face rezervarea. Pentru unele linii aeriene precum Easyjet, Ryan Air, Wizz Air veţi avea nevoie şi de informaţiile referitoare la cont care vi s-au trimis într-un email separat împreună cu confirmarea rezervării. Vi se recomandă să găsiţi linia aeriană cu care zburaţi şi să utilizaţi link-ul „Gestionaţi-vă rezervarea" pentru a adăuga bagaje la rezervarea dvs.

ii) Unele Companii de Transport Full-Service (cum ar fi Air France şi KLM, printre altele) oferă bilete mai ieftine care nu includ bagajele. De îndată ce aţi selectat zborul, verificaţi detaliile zborului pentru a afla dacă bagajul este inclus în bilet. Dacă bagajul nu este inclus, va trebui să îl adăugaţi. După finalizarea rezervării, acest serviciu este, în majoritatea cazurilor, disponibil prin intermediul site-ului liniei aeriene. Costul adăugării de bagaje este de obicei mai mare la aeroport, prin urmare recomandăm adăugarea acestora înainte de check in.

 

6.6. Minori neînsoţiţi

Minorii neînsoţiţi sunt copii peste 5 şi sub 12 ani care călătoresc singuri (vârsta depinde de politicile liniei aeriene, prin urmare vă rugăm să verificaţi la linia aeriană).

Multe linii aeriene furnizează (sau solicită) serviciu de supraveghere pentru minori de la momentul îmbarcării până la destinaţia finală. Acest serviciu este numit serviciul pentru minorii neînsoţiţi. Serviciul prevăzut pentru minori trebuie să fie mai întâi aprobat de linia aeriană. Cu toate acestea, politicile liniilor aeriene referitoare la minorii neînsoţiţi variază. De exemplu, în funcţie de linia aeriană, serviciul pentru minorii neînsoţiţi este adesea obligatoriu pentru copiii cu vârste cuprinse între 5-14 ani, dar opţional pentru adolescenţi (15-17 ani). Vă rugăm să vă asiguraţi că verificaţi la linia aeriană politicile, taxele şi serviciile specifice pe care le impune aceasta.

Copiii mai mici (de obicei sub vârsta de 5 ani) sunt adesea neeligibili pentru serviciul pentru minorii neînsoţiţi şi trebuie să fie însoţiţi în acelaşi zbor şi în acelaşi compartiment de  un pasager mai în vârstă. Cu toate acestea, pasagerii între 12 şi 17 ani, deşi din punctul de vedere al biletelor sunt consideraţi adulţi, nu sunt eligibili să însoţească Minorii Neînsoţiţi în absenţa unui pasager care are 18 ani sau mai mult.

De obicei se percepe o taxă pentru serviciul pentru minori neînsoţiţi.

Cu serviciul „minor neînsoțit”, compania aeriană va dori de obicei să afle cine aduce minorul la aeroportul din care pleacă și cine vine să ia minorul la destinație. Se solicită adesea dovada identificării pentru adultul care primeşte minorul. Uitarea acestei identificări solicitate poate cauza întârzieri sau întreruperi neplăcute prin urmare asiguraţi-vă că ştiţi care sunt aşteptările liniei aeriene.

De asemenea, vă rugăm să aveţi în vedere că minorii de anumite naţionalităţi care călătoresc în afara ţării neînsoţiţi sau cu altcineva decât părintele sau tutorele lor legal (aşa cum acesta este identificat în paşaportul lor) fac obiectul unor cerinţe speciale, de ex. acestora li se solicită să aducă cu ei scrisoarea de aprobare a călătoriei semnată de tutorele legal sau părintele cu custodie legală cu autorizaţie de călătorie.

Rezervarea pentru minorii neînsoţiţi este disponibilă numai prin telefon.

Din nou, vă rugăm să contactaţi linia aeriană înainte de a cumpăra biletele şi să întrebaţi despre minorii neînsoţiţi.

 

7. Cerinţe referitoare la paşaport, vize şi sănătate

Este responsabilitatea dvs. să vă asigurați că respectați toate cerințele privind pașaportul, viza și alte cerințe de imigrare aplicabile itinerarului dvs. În acest scop, ar trebui să verificați la ambasadele și/sau consulatele competente, cu suficient timp înaintea călătoriei, dacă destinația(iile) pe care o(le) vizitați necesită viză. Este important să nu uitați să includeți toate punctele de tranzit din călătoria dvs., deoarece și acestea pot necesita să obțineți o viză.

Nu ne asumăm nicio responsabilitate în cazul în care nu vi se permite să călătoriți din cauza nerespectării oricărora dintre aceste cerințe și, de asemenea, nu ne asumăm nicio responsabilitate pentru cazurile în care am oferit asistență sau sfaturi cu privire la aceasta.

Trebuie reținut că cerințele pentru obținerea vizelor, a vizelor de tranzit și a formalităților de intrare variază de la o țară la alta și sunt supuse modificărilor fără nicio înștiințare. Pentru orice informații necesare, ar trebui să contactați ambasadele sau consulatele competente din toate țările enumerate în itinerarul dvs., și/sau chiar compania aeriană și nu numai ambasada și consulatul țării de destinație, deoarece țările care sunt locuri de escală în zborul dvs. spre destinația finală (indiferent dacă este un zbor cu escală fără a schimba avionul sau cu zbor de legătură) necesită, de obicei, o viză de tranzit sau vize de intrare multiple.

Vă informăm că pașaportul dvs. este valabil cel puțin șase luni după data de întoarcere programată, pentru a evita problemele cu identificarea sau orice alte probleme în timpul călătoriei dvs. Vă rugăm să rețineți și faptul că există țări care solicită ca pașapoartele călătorilor să expire la cel puțin 3-12 luni după data sosirii.

 

8. Despăgubire

Sunteţi de acord să ne despăgubiţi pe noi şi afiliaţii noştri şi oricare dintre Furnizorii noştri şi pe oricare dintre funcţionarii, directorii, angajaţii şi agenţii părţilor respective de şi împotriva oricăror pretenţii, temeiuri pentru acţionarea în judecată, solicitări, pierderi, daune sau alte costuri (inclusiv onorariile rezonabile legale şi contabile) determinate de dumneavoastră sau terţi ca urmare a (a) încălcării de către dumneavoastră a prezentului Acord, (b) încălcării de către dumneavoastră a oricărei legi sau drepturi ale oricărui terţ, sau (c) utilizării de către dumneavoastră a site-ului nostru.

 

9. Drept de autor, marcă comercială, software-uri pe prezentul site

Întreg conţinutul de pe site-ul nostru, cum ar fi text, grafică, logo-uri, pictograme-buton, imagini, clipuri audio şi software-uri („Conţinutul") reprezintă proprietatea noastră sau furnizorii noştri de conţinut şi este protejată de legile internaţionale referitoare la dreptul de autor şi alte legi de proprietate intelectuală. Drepturile de proprietate intelectuală care subzistă în compilarea (însemnând prezentarea, selectarea, colectarea, aranjarea şi asamblarea) întregului Conţinut pe site-ul nostru reprezintă proprietatea exclusivă a societăţii care gestionează şi operează prezentul site şi sunt protejate de legile internaţionale referitoare la dreptul de autor şi alte legi de proprietate intelectuală. Toate software-urile puse la dispoziţie pe site-ul nostru sau pe aplicaţia dumneavoastră mobilă reprezintă activitatea protejată de dreptul de autor a noastră sau a furnizorilor noştri de software şi sunt protejate de legile internaţionale referitoare la dreptul de autor şi alte legi de proprietate intelectuală. Orice utilizare a Conţinutului şi/sau software-urilor altfel decât în conformitate cu prezentul Acord, inclusiv reproducerea, modificarea, distribuţia, transmisia, republicarea, afişarea sau expunerea, cu excepţia cazului în care este autorizat în mod expres, a Conţinutului de pe acest site este strict interzisă.

Anumite software-uri şi conţinut găsite pe site-ul nostru sunt deţinute sau licenţiate de noi sau Furnizorii noştri, iar utilizarea acestora de către dumneavoastră poate fi supusă unor condiţii suplimentare.

În cazul unor sesizări legate de încălcarea drepturilor de autor vă rugăm să trimiteți un e-mail  la marketing@tripsta.ro.

Tripsta S.A este marca înregistrată la OHIM - Office for Harmonization in the Internal Market (Trade Marks And Designs), având numărul 91629. Drepturile de autor şi alte drepturi de proprietate care apar pe site aparţin site-ului ro.airtickets.com. Conţinutul acestui site este protejat prin drepturi de autor. Denumirea ro.airtickets.com, precum şi alte mărci comerciale, logo-urile conţinute în acest site sunt proprietatea ro.airtickets.com sau proprietatea persoanelor terţe.

 

10. Link-uri către site-uri terţe

Site-ul nostru poate conţine link-uri către site-uri terţe pe care vi le furnizăm doar spre confortul dumneavoastră. Ar trebui să luaţi măsuri de precauţie pentru a asigura că orice link-uri accesaţi acestea nu conţin virusuri, viermi, troieni sau alte mecanisme destructive. Existenţa acestor link-uri nu implică faptul că aprobăm aceste site-uri sau orice conţinut inclus. Nu suntem responsabili pentru aceste site-uri sau pentru conţinutul sau orice practici de confidenţialitate a datelor ale acestor site-uri.

 

11. Garanţii, declinări ale răspunderii şi limitarea răspunderii

Informaţiile, software-urile, produsele şi serviciile furnizate de noi sau furnizorii noştri sau publicate pe site-ul nostru pot include inexactităţi sau erori, inclusiv erori referitoare la preţuri. Noi şi afiliaţii noştri nu garantăm corectitudinea, şi declinăm întreaga răspundere pentru orice erori sau alte inexactităţi referitoare la aceste informaţii care apar pe site-ul nostru (inclusiv, dar fără a se limita la, preţuri, fotografii, descrieri generale de produse, etc.). Ne rezervăm în mod expres dreptul de a corecta orice erori referitoare la preţ de pe site-ul nostru şi/sau referitoare la rezervări în aşteptare efectuate în baza unui preţ incorect. În acest caz, dacă este disponibilă, vă vom oferi oportunitatea de a păstra rezervarea dumneavoastră în aşteptare la preţul corect sau vom anula rezervarea dumneavoastră fără penalizare.

Orice rating-uri pentru furnizori sunt intenţionate doar ca linii directoare generale şi nu garantăm corectitudinea rating-urilor. Nu dăm garanţii referitoare la disponibilitatea produselor şi serviciilor specifice. Nu dăm declaraţii despre caracterul adecvat al informaţiilor, software-urilor, produselor şi serviciilor care sunt furnizate de noi sau aflate pe site-ul nostru în niciun scop. Includerea sau oferirea oricăror produse sau servicii de către noi nu constituie aprobarea sau recomandarea noastră pentru respectivul produs sau serviciu. Toate aceste informaţii, software-uri, produse şi servicii sunt furnizate „aşa cum sunt" fără nicio garanţie. Negăm toate garanţiile că site-ul nostru, serverele sale sau orice email trimis de noi sau furnizorii noştri este fără viruşi sau alte componente dăunătoare. Negăm toate garanţiile şi condiţiile referitoare la aceste informaţii, software-uri, produse şi servicii inclusiv toate garanţiile implicite şi condiţiile referitoare la vandabilitate, adecvarea pentru un anume scop, titlu şi neîncălcare.

Societăţile de transport şi alţi furnizori care furnizează servicii de călătorie sau alte servicii pe prezentul Site sunt antreprenori independenţi şi nu agenţi sau angajaţi ai noştri. Nu suntem responsabili pentru acţiunile, erorile, omisiunile, declaraţiile, garanţiile, încălcările sau neglijenţa oricăror asemenea furnizori sau pentru orice vătămări personale, deces, daune materiale sau alte daune sau cheltuieli care rezultă din acestea. Nu avem nicio  răspundere şi nu vom face nicio rambursare în cazul oricărei întârzieri, anulări, supra-rezervări, greve, forţe majore sau altor cauze dincolo de controlul nostru, şi nu avem nicio răspundere pentru nicio cheltuială suplimentară, omisiuni, întârzieri, re-rutări sau acţiuni ale oricărui guvern sau autorităţi.

Nu vom fi în niciun caz responsabili pentru niciun fel de daune directe, indirecte, punitive, incidentale, speciale sau de consecinţă care rezultă din sau care sunt legate în orice fel de, accesul dumneavoastră la, afişarea sau utilizarea acestui site sau serviciilor noastre sau de întârziere sau incapacitate de a accesa, afişa sau utiliza site-ul nostru fie în baza unei teorii de neglijenţă, contract, prejudiciu, răspundere strictă sau altfel şi chiar dacă am fost anunţaţi referitor la posibilitatea  acestor daune.

Dacă, în ciuda limitării de mai sus, se constată că suntem responsabili pentru orice pierdere sau daună care apare din sau legată în orice mod de oricare dintre evenimentele de mai sus, atunci răspunderea noastră nu va depăşi în niciun caz, în total, cea mai mare parte dintre (a) taxele de servicii pe care ni le-aţi achitat în legătură cu respectiva tranzacţie(ii) pe prezentul Site, sau (b) o sută de dolari americani (100,00 $) sau echivalentul în moneda locală.

Limitarea răspunderii reflectă alocarea riscului între părţi. Limitările specificate în prezenta secţiune vor fi valabile şi se vor aplica chiar dacă se constată că orice remediu limitat specificat în prezenţii termeni nu şi-a atins scopul esenţial.

Conform Art. 12 din OG 130/2000, conditiile de garantie/service nu se aplica serviciilor rezervate pe site-ul ro.airtickets.com Art. 12 din OG 130/2000 precizeaza: "Art. 3-4, ale art. 7-10 si ale art. 11 alin. (1) nu se aplica contractelor privind: furnizarea de servicii de cazare și de transport.

 

12. Legea aplicabilă

Prezentul Site este operat de o entitate greacă iar prezentul Acord este guvernat de legislaţia greacă. Vă supuneţi jurisdicţiei materiale şi teritoriale exclusive a instanţelor din Atena, Grecia, în toate litigiile care apar din sau legate de utilizarea acestui Site.

 

13. Corespondenţă

Toate mesajele pentru departamentul de asistență a clienților sau cu privire la rezervarea dvs. trebuie trimise către Travelplanet24 S.A. Travel Agency, Str. Karagiorgi Servias, Nr. 4, P.O 10562 Syntagma, Atena, Grecia. Pentru orice alte informații, contactați-ne.

Toate solicitările primite prin e-mail vor primi un răspuns în termen de 24 de ore, prin e-mail sau telefonic, în cazul în care solicitarea dumneavoastră este primită în cadrul programului de lucru. În cazul în care solicitarea dumneavoastră este primită în afara programului de lucru, vă vom contacta în următoarea zi lucrătoare. În cazul solicitărilor urgente primite în afara programului de lucru, vă recomandăm să contactați direct furnizorul de servicii în cauză.

 

13.1  Reclamații

Reclamațiile legate de rezervarea sau achiziţionarea unui bilet de avion trebuie trimise în termen de 7 zile de la data achiziţionării serviciului la adresa de e-mail rezervari@tripsta.ro Reclamațiile cu privire de incidentele legate de zbor trebuie trimise în termen de maximum 7 zile de la efectuarea zborului, însoţite de documentele doveditoare, la adresa de e-mail rezervari@tripsta.ro ro.airtickets.com va confirma primirea reclamației și va da un răspuns în maxim 3 zile lucrătoare cu privire la soluționarea problemei apărute.

 

14. Alţi termeni şi condiţii

14.1 Întregul Acord şi clauza de separabilitate

Prezenţii Termeni şi Condiţii includ întregul acord dintre părţi referitor la obiectul acestuia.

Dacă în orice moment orice parte din prezenţii Termeni şi Condiţii (inclusiv oricare una sau mai multe dintre clauzele prezenţilor Termeni şi Condiţii sau orice sub-clauză sau aliniat sau orice parte a uneia sau mai multora dintre aceste clauze) este declarată a fi sau devine nulă sau neexecutabilă din orice motiv în baza oricărei legi aplicabile, aceasta va fi considerată omisă din prezenţii Termeni şi Condiţii iar valabilitatea şi/sau caracterul executabil al restului prevederilor prezenţilor Termeni şi Condiţii nu va fi afectat sau prejudiciat în niciun fel ca urmare a acestei omisiuni.

 

14.2 Modificările Termenilor şi Condiţiilor Generale

Ne rezervăm dreptul de a modifica sau actualiza prezenţii Termeni şi Condiţii periodic fără notificare prealabilă către dumneavoastră. Versiunea actuală a T&C se va afişa pe Site de la data la care intră în vigoare orice modificări. Utilizarea continuă a Site-ului după orice modificări ale Termenilor şi Condiţiilor va constitui acceptarea de către dumneavoastră a acestor modificări.

 

Versiune: 04/05/2017